Πώς να φτάσετε στο Λουτρό

Το Λουτρό βρίσκεται σε απόσταση περίπου 70 χλμ., νοτιοδυτικά των Χανίων.

Εάν βρίσκεστε στο αεροδρόμιο των Χανίων ή του Ηρακλείου, προτείνουμε να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να κατευθυνθείτε προς τη Χώρα Σφακίων. Η διάρκεια οδήγησης από τα Χανιά είναι περίπου 75 λεπτά, ενώ από το Ηράκλειο περίπου 2,5 ώρες.

Περιμετρικά στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων, έχετε τη δυνατότητα να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας, ειδάλλως, για μεγαλύτερη ασφάλεια και πιο γρήγορη πρόσβαση προς τα πλοία, μπορείτε να παρκάρετε στο ιδιωτικό parking Σφακίων, στο οποίο θα λάβετε έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση καθώς και θα φροντίσουν για την μετακίνησή σας προς το λινάμι και τα πλοία της γραμμής. Ενδεικτικά, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ιδιωτικό parking μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: (https://easy-parking-chora-sfakion.business.site/) .

Η αμέσως επόμενη επιλογή για να μας επισκεφθείτε μετά την άφιξή σας, είναι, να πάρετε ταξί απευθείας προς τη Χώρα Σφακίων. Διαφορετικά, εάν αποζητάτε την πιο οικονομική διαδρομή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ΚΤΕΛ Χανίων ή Ηρακλείου αναλόγως το αεροδρόμιο στο οποίο έχετε καταφθάσει, και από εκεί να αλλάξετε λεωφορείο με προορισμό τη Χώρα Σφακίων

Σημειωτέον, ότι έξω από κάθε αεροδρόμιο, υπάρχει λεωφορείο, που σας οδηγεί στον κεντρικό σταθμό των λεωφορείων. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς το σταθμό λεωφορείων και στη συνέχεια προς τη Χώρα Σφακίων, επισκεφθείτε τον παρακάτω ιστότοπο: (https://www.e-ktel.com/services/dromologia)

Τα δρομολόγια των λεωφορείων από τα Χανιά προς τα Σφακιά εκτελούνται καθημερινά στις: 08:30, 11:00, και 14:00, ενώ από τα Σφακιά προς τα Χανιά εκτελούνται καθημερινά στις:  07:00, 11:00 και 19:15.

Το κόστος είναι 8.30 ευρώ και η διαδρομή διαρκεί δυο ώρες.

Εάν η άφιξή σας είναι στο Ηράκλειο, σας ενημερώνουμε ότι υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια προς Χανιά κάθε μία ώρα. Η αποβίβασή σας γίνεται στο χωριό “Bρύσες”, από όπου και αλλάζετε λεωφορείο με προορισμό την Χώρα Σφακίων. Είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή, στα δρομολόγια των λεωφορείων, καθώς οι μεταβιβάσεις γίνονται γρήγορα και είναι πιθανόν να χάσετε το επιθυμητό λεωφορείο.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων από τις Βρύσες προς την Χώρα Σφακίων, εκτελούνται καθημερινά στις:  09.00, 11.30, 14.30. 

Εφόσον φτάσετε στη Χώρα Σφακίων, μπορείτε να έρθετε στο Λουτρό είτε με τα πλοία της ANENDYK βλέπε: (https://anendyk.gr/), είτε με τα θαλάσσια ταξί βλέπε: (http://www.deligiannislines.com ) Υπάρχουν πολλά δρομολόγια καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, διάρκειας μόλις 15 λεπτών. Επιπλέον, να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχει καραβάκι που φεύγει από τη Σούγια, τη Γαύδο, τη Παλαιόχωρα και την Αγία Ρουμέλη με προορισμό το Λουτρό.

Αν επιθυμείτε ιδιωτικό θαλάσσιο ταξί, μπορείτε να ρωτήσετε όταν θα φτάσετε στη Χώρα Σφακίων ή ακόμη μπορείτε και να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα  σας δώσουμε τις ανάλογες  πληροφορίες. 

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε φυσικά και τη δυνατότητα που έχετε να φτάσετε στο λουτρό, περπατώντας!  ( πρόκειται για 1,5 ώρες πεζοπορία  διασχίζοντας το μονοπάτι από τη Χώρα Σφακίων), διαφορετικά μπορείτε να ανέβετε Ανώπολη με το αυτοκίνητό σας, ή με ταξί, και να κατέβετε στο Λουτρό με τα πόδια. Επίσης, θα μπορούσατε να συνεχίσετε με το αυτοκίνητο σας τη διαδρομή  από Ανώπολη μέχρι το Φοίνικα, που τελειώνει ο δρόμος, και να προχωρήσετε με τα πόδια προς το Λουτρό (20 λεπτά περπάτημα).

Για τους πιο τολμηρούς μας επισκέπτες, που επιθυμούν να διασχίσουν το διάσημο φαράγγι της Σαμαριάς και στη συνέχεια να επισκεφθούν το Λουτρό, υπάρχει η δυνατότητα να πάρουν το καραβάκι από την Αγία Ρουμέλη, (άφιξη από το φαράγγι) με προορισμό το Λουτρό. Η διαδρομή αυτή, διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

Με όποιον τρόπο και να επιλέξετε για να φτάσετε τελικά στο Λουτρό, το ίδιο, θα σας ανταμείψει αμέσως με την άγρια ομορφιά του σε συνδυασμό με τα χρώματα της θάλασσας που είναι ορατά, ακόμα και με γυμνό μάτι. Το βαθύ μπλε, εναλλάσσεται με το τυρκουάζ και το γαλάζιο, ένα τόσο μαγικό θέαμα που σου προκαλεί δέος και δεν πρέπει να χάσεις.

Ένα καλά κρυμμένο διαμάντι σας περιμένει να το εξερευνήσετε!!!